Siirry sisältöön

Maatiloille

Teemme raaka-aineiden toimitussopimuksia biokaasulaitostemme läheisyydessä sijaitsevien maatalousyrittäjien kanssa, joiden toiminnassa syntyy lantaa sekä ylijäämänurmea.

Biokaasun tuotantoon mukaan lähtemällä viljelijät saavat monia hyötyjä.

  1. Tehokkaampi lannoite. Lannan käsittely biokaasulaitoksessa lisää liukoisen typen määrää ja antaa siten paremman lannoitusvaikutuksen. Lisääntynyt liukoisten ravinteiden pitoisuus johtaa välittömään satovaikutukseen lannoitteen levittämisen jälkeen. Biolannoite on nestemäisemmässä muodossa, mikä tarkoittaa, että ravinteet tunkeutuvat maaperään paremmin ja pääsevät nopeammin kasvien juurille.
  2. Kustannussäästöpotentiaali. Lannan jatkokäsittely mahdollistaa keinolannoitteiden ostojen vähentämisen, koska biolannoitteen typpi on helpommin saatavilla.
  3. Vähemmän lannan levityskustannuksia. Biolannoite on tasalaatuisempaa ja nestemäisempää kuin lietelanta. Tämä johtaa nopeampaan levitykseen ja vähemmän laitteiden tukkeutumiseen.
  4. Logistiset edut. Erikseen sovittaessa voimme kuljettaa biolannoitteen viljelijän puolesta suoraan tilan välivarastoihin peltojen läheisyyteen. Tämä mahdollistaa osittain sen, että maatila saa lisää viljelysmaata, vaikka viljelysmaa olisi kauempana maatilakeskuksesta.
  5. Lähes hajuton lannan levitys. Tuottamassamme biolannoitteessa on vähemmän hajuja kuin lannassa.
  6. Oman maataloustoiminnan kehittämis- ja kasvumahdollisuudet. Tarjoamme ratkaisun lannan käsittelyyn ja luomme kannattavan mallin osallistumiseen.
  7. Vähemmän rikkaruohoja viljelykasveissa. Biokaasuprosessi vähentää rikkakasvien siementen määrää lannassa.
  8. Kaikki biomassat yhdessä biolannoitteessa. Biokaasulaitos sekoittaa kaikki biomassat yhdeksi nestemäiseksi jakeeksi. Ei enää tarvetta kuivalannan levityslaitteille, sillä kaikki voidaan levittää yhtenä nestemäisenä biolannoitteena.

Jos olet kiinnostunut liittymään hankkeisiimme raaka-aineiden toimittajana, ota meihin yhteyttä osoitteessa lantakaasu[at]valio.fi.